Moderator/ica: storm_raider

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.
 
Ukupno glasova: 15
 
Daris_
Postovi: 421
Pridružen/a: sub mar 17, 2018 12:29 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:06 pm

Kako onakvo ruglo od stadiona u Mostaru sve ove godine zadovoljava kriterijume da igraju na njemu..a Grbavica tek od prosle godine...I bez istoka i trave je nas stadion bolji bio od Bijelog Brijega...
 
SanMan
Postovi: 1211
Pridružen/a: sri feb 24, 2016 6:47 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:06 pm

Sva trojica što su ušli sa klupe ozbiljno konkurišu za prvu ekipu (možda i bolji od nekih iz prve), još Sinan i ta dva booma i nek trenera boli glava od kombinacija
 
Edis Mulalic 1921
Postovi: 550
Pridružen/a: sub jun 24, 2017 12:40 am
Lokacija: South Side
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:06 pm

KrajPrice je napisao/la:
sri jul 18, 2018 8:50 pm
Anel igrac manje na terenu, amaterima za 90 minuta ne odigrati smisljene akcije, zabrnjava brate mili. Arezina, Pavic, Krpic i Bakrac prolazna ocjena, ostalo nista.
Anel je stvarno bio najgori.Valjda se dozove jer s onakvom igrom ne moze ni u Gorazde, a kamoli da ga negdje prodamo.Bravo Zeljo. I Sinisa danas grozan.Cudni smo, vidjet cemo sve u jacim tekmama.Pavic dobar.Ide pravo vazna subota u Gabeli, moramo uzeti.
Modus vivendi !
 
Avatar
Plava Porodica
Postovi: 14819
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 4:46 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:11 pm

ja izgleda pratim drugi sport.
ovo što je danas Arežina radio je da ga istog momenta nabijemo nazad u MDK.
Koja nonšalantnost, bezvolja, slaba trka, ovo je dno dna. imam i ja odličan pas ali čemu? fuj, od danas si mi postao najmrži igrač, i to si uspio za dvije utakmice. kapa dole, i to treba znati.
dok sa druge strane vidiš krpića, vidiš veselinovića koliko im je stalo da pokažu koliko vrijede.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
 
Avatar
Sportski Segment
Postovi: 16
Pridružen/a: uto jul 17, 2018 12:47 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:11 pm

Samo sramota sto je ulaz 1 na jugu bio zatvoren, 20 minuta sam cekao da udjem na grbavicu. Onda vracali raju koja su fulala ulaze pa se onda jos veca guzva stvarala, de malo sluha za takve stvari pls..
Odjava.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

 
Avatar
Kospicar
Postovi: 1945
Pridružen/a: sub jun 11, 2016 10:18 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:13 pm

Ja ne znam koju ste vi tekmu gledali, meni je ovo sasvim solidno bilo.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim
 
Avatar
SIMA_SIMAU
Postovi: 6655
Pridružen/a: pet jun 10, 2016 11:49 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:14 pm

Ovo je danas bilo vrh...ja ne znam sta raja ocekuje? Da bude jedno 10:1 za nas danas?

Polako uhodat ce se ovo, nama su misli bile u Gabeli danas, ovdje si vec imao osiguran prolaz.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.
 
Avatar
Okolele
Postovi: 5946
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:28 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:15 pm

Anel svaku loptu diže u zrak,zašto i ono obično kratko dodavanje on je diže..Treba na to više pažnje da obrati pogotovo na ovakvom terenu..I treba smanjiti ispucavanja iz zadnje linije..Ne mora se nazor ići naprijed..Vrati loptu golmanu,dodaji se u odbrani,strpljivo treba graditi napada i tražiti rupu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
 
Avatar
cikazubo
Postovi: 5846
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:12 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:20 pm

Samo mi je zao sto Zajima silimo desno, lijevo moze dati puno vise.
Arezinu vratiti mozda u sredinu ali opet danas je bio maestralan s te lijeve strane, izgleda kao pravo pojacanje mada kod njega se nikad ne zna, Curjuric u drugom puno bolje izgledao kada je u centru nego bocno, Blagi na nivou.
Bakrac je jedno pola sata bio impresioniran publikom, izgubljen u prostoru i vremenu, kasnije je bio bolji, vjerujem da ce iz utakmice u utakmicu rasti.
Sinisa tanko pravo, nadao sam se Aldinu nakon prvih losih 45min od strane Stevanovica.
 
Avatar
zubanovic89
Postovi: 829
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:42 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:20 pm

Najjace mi je ovo jedan se kune u Arezinu, drugi mu odmah daje papire :D Ja sam dijaspora do augusta pa sam danas gledao na TVu, generalno bolja utakmica nego gore, malo smo bili nepovezani dok nismo dali prvi gol, kasnije je to izgledalo OK. Fali nam brzine kad ukrademo loptu na sredini, imali smo jedno 6-7 kontri koje su otisle u honduras jer nismo znali sta da radimo sa loptom. Bogicevica kritikujete bez rezona, pola gresaka koje mu pripisujete kriv je Bakrac. Arezina je odigrao dobru utakmicu, komentator na SK je rekao da je bio najbolji po njegovom misljenju u drugom poluvremenu. Cujurovic i Pavic po meni jako dobri, ovaj prvi dvije asistencije, drago mi je da su misevi ponovo u rupama, cujemo se poslije Gabele, Zeljo sampion!!
 
Avatar
SirAlexFerguson
Postovi: 841
Pridružen/a: pet apr 22, 2016 8:20 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:22 pm

Okolele je napisao/la:
sri jul 18, 2018 9:03 pm
Najveći problem danas je bio što igrači još uvijek kontaju da na ovakom terenu mogu lagano trčkarati..Jednostavno na ovom terenu kad imalo jaču loptu pošalješ ona te neće čekati nego moraš ti nju da ganjaš a to je danas najveći problem bio..Igrači treba da shvate da nema više grba i rovova po terenu da uspore loptu..

Pavić,Ivan i Krpić su mi najbolji bili a glas u anketi sam dao Paviću..
Dosta toga si rekao ovim gore napisanim, definitivno im treba vrijeme da se prilagode.
Ako se uigramo samljet cemo mnoge. Vidio sam danas da pokusavaju sto vise prvom odigrati i sto brze sto ih i sam teren tjera i to je dobro, za to treba dosta trke i dosta uigranosti.
Ja sam generalno zadovoljan,
-Veca sine ako hoces da budes golman onda radi na svojim nedostacima.
13.07. je Senad Hadzifejzovic imao dnevnik u Gž i izmedju ostalog rijec je imao gospodin Kasim Kamenica (Ko ne zna proslavljeni rukometni trener) koji kaze da niko od nekih slavnih imena iz Gž rukometa nije uspio na treningu, nego je uspio jer je dodatno radio. Ako igrac ne voli ono sto radi, nece nikad biti veliki!
-Bogi-Bakrac (Bogija neka da uleti kad bude bas morao, Bakrac uz dobrog "jarana" će da bude jedan od boljih stopera, vidi se od oka.
Sinisa , standardno nista pretjerano ni dobro ni lose, mogao je Seha danas dobiti priliku.
Pavic svidja mi se njegov centarsut IZ MJESTA, mora pod hitno trenirati centarsut iz trka jer tu moze napraviti razliku. Onom jednom loptom pogodi Zaimovica koji je imao perfektnu kretnju, steta sto ne bi gol. Ono je plod treninga, ono se ne desava slucajno, Zaimovic-Pavic svaka cast!
Saban - Jovan , Jovan standardno, daj mu loptu i napravi prostor imat ces anjboljeg veznog u ligi, napravi mu guzvu imat ces prosjek. Saban nedovoljno dobro koliko mi ocekujemo ali nije lose, pritiskao je gdje je trebao i cuvao prostor, takav je to igrac, kad nadodje reprezentativni kalibar.
Curjuric-Arezina , oba su majstori, Curjuric nesto pokretniji i jako mi se svidja, mnogo pametan , diktira igru. Opasan stil igre i defitivnino ocekujem od njega velike stvari. Arezina takodjer majstor, sve joj zna ali morat ćemo žrtvovati jednog od ove dvojice u nekim jacim mecevima. Dobro ih je imati obojicu.
Zaimovic- Napredovao je i ima jos prostora, od njega ocekujem 10ak golova ove sezone. Fin igrac sa dobrim potencijalom. Ne treba ga vise stavljati u zivi zid kada je za nas slobodnjak. Arezina mu nacrto on opet po svom i pogodi ga.
Krpic- Borac borac, ali nece moci iznijeti sezonu, mora neko "Ubitacniji" biti konkurencija, onda cemo tek imati svjezeg Krpu koji će moci odraditi svoje zadatke.

Krcmarevic- moje licno misljenje da se vidi RAD, treba vremena da se isklesa sve.

Posebno cesittam manijacima, svaka cast!

Zamolio bih posebno navijace ovog foruma, mnoge stvari su pokrenute ovdje pa hajmo i sljedecu. Molim Vas sto manje kritika, svaku utakmicu mora neko odigrati losije, neko bolje. Nemojmo odmah pljuvati nemojmo prosipati pamet, mnoge stvari treba da se poklope i uigraju da bi ferceralo sve kako treba, jednostavno neko nema kapacitete onoliko koliko mi ocekujemo. Hajmo biti REALNI, 80% titule je atmosfera koju mi u saradnji sa njima pravimoo. Do kraja podršku dati, pogotovo šefu jer onda raste i njegov autoritet i samopouzdanje. Od igraca traziti ono za sta su placeni i svi smo sretni.
Molim vas da sirimo pozitivu jer od "pametovanja" ( bez da se iko uvrijedi) nema nista.
Hajmo biti ujedinjeni, mnogo je razloga za pozitivu a premalo za negativu. Idemo od utakmice do utakmice, idemo u evropi sto dalje, idemo uzeti pare a onda korak po korak do kraja jer mi to zasluzujemo!
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."
 
Avatar
Plava Porodica
Postovi: 14819
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 4:46 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:22 pm

Krčmareviću, neka ti zadnjih 15 minuta bude klik da vidiš kako najbolje funkcionišemo.
sa jednom izmjenom, sa jednim pravim krilnim brzim igračem, i to na pogrešnoj poziciji jer je i on bolji lijevo, mi smo tek tada izgledali kao neka ekipa.
sa ulaskom dacića to je već bilo nešto lijepo.
ne pokušavaj ovo više nikad. odron, katastrofa.
za ovo ti trebaju bekovi, a imaš samo jednog dobrog naprijed, ali katastrofalno lošeg nazad, i imaš sinišu koji pruža najlošije partije u Želji.
Ovo bi i imalo smisla bar da je Ramović tu, ali sa Arežinom je horor.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
 
Avatar
ISB87
Postovi: 1979
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 11:34 am
Lokacija: Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:22 pm

anel mi se ne svidja nikako
arezina mi je dobar jebiga, kasnije je i trcao i sve. stvarno dobar pregled igre.
sve u svemu na pocetku krah :D kasnije smo se dogli i nisu meda mogli ovi iz narve. a tako je trebalo od pocetka bit.


atmosfera mrtva, pozorisna. nemam rijeci, razocaran sam.
posjetom sam odusevljen ali dzaba ...
MIRZA RASCIC
 
Avatar
Okolele
Postovi: 5946
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:28 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:22 pm

Pavić odličan,ima kondicije i za napad a i nazad pokriva..Dobro probija,zasad dobro djeluje..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 19810
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:24 pm

Meni se svidja ova formacija kao formacija. Veznjaci dosta moraju trcat, nudit se. Mada mi je zao Zajmovica na desnoj strani i Arezina lijevo nije igrac za tog, vise bi Veselog, nekog brzeg igraca i pokretljivijeg.

Tesko uspostavljamo premoc u sredini u oba meca, ali eto to se moze pripisati neuigranosti. Nabijali bezveze lopte na pocetku. Bogi 10 lopti nabio nikom.

Ivan drugi mec zaredom prekucava. Svaka cast, samo nastavi.
Pavic sasvim dobar.
Arezina me odusevio promjenom ritma i strane kad je gurnuo Pavicu a Ivan uzeo i iskomplikovao. I to je jedino, ostalim nije. Vise mi naginje na lose nego na dobro, mada ovo sam i ocekivao od njeg. Dosta raje se deralo na njeg oko mene.
Ni o kom necu jos donositi konacni sud.
 
Avatar
cikazubo
Postovi: 5846
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:12 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:24 pm

Sportski Segment je napisao/la:
sri jul 18, 2018 9:11 pm
Samo sramota sto je ulaz 1 na jugu bio zatvoren, 20 minuta sam cekao da udjem na grbavicu. Onda vracali raju koja su fulala ulaze pa se onda jos veca guzva stvarala, de malo sluha za takve stvari pls..
Odjava.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk
A da imamo mozda malo sluha za klub, covjek svakih pola sata mora molit za stepenice na razglasu, a jel tesko procitat boldiranu velicinu 36 slova na karti gdje pise "ULAZ XY".
Ne pisem licno tebi, ali ljudi seru zbog svojih gresaka, sve je jasno naznaceno kako na karti tako i na ulazima.

Inace @PP skontali smo, znamo citati, sacekaj bar sat pa kopiraj isti komentar za utakmicu.
 
Ndare
Postovi: 196
Pridružen/a: pet jun 17, 2016 7:05 pm
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:25 pm

Samo da se zna razlika TV i gledanja uzivo ne stvara istu sliku. Trebaju se navici na ovaj brzi teren. Ovdje lopta siba 100 na sat i kad to uvjezbaju nece im niko moci ni bod uzeti. To se vidjelo prvih 20 minuta kada su bas zbog toga izgledali lose. Ici ce ovo dobro. Arezina bez priprema solidan. Curjuric bez priprema i predobar. Pavic mislim da je to to na beku samo da ga povrede obidju. Krpic ko navijen i klasika cenarfor. Zaim i dalje sam za tu opciju da igra lijevo jer ovdje je manje ubojit i koristan. Anel je bio nekako ni tamo ni vamo danas. Crnac 63 broj ja nisam veceg kiborga do sad u odbrani vidio. Sudija klasika za ovo pretkolo debil koji uci suditi. I posmatrajuci ranije komentare vidim da se u prvih pet minuta otjeralo pola igraca, pola isaketalo a Krcmar vec na granici trbao biti. Malo odvadite narode foruma nebi bilo zgoreg.
To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.
 
Avatar
avlami97
Postovi: 5204
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:27 pm

Atmosfera fantastična, kao i teren.

Svi igrači su imali svoje periode dobre i loše igre. Mnogo su oscilirali. Nije bilo konstantnosti, ali su Ćurjurić i Arežina pokazali da su majstori loptanja. Svaka čast. Krpić dva gola. Ćurjurić dvije asistencije, Veselinović jednu. Arežina bezbroj idealnih rješenja, koja se nisu realizovala. U narednim tekmama će njegove lopte biti pola gola. Bogi i Bakrač periodično dobri i loši. Siniša ispod svog prosjeka. Pavić dobar, ali lošiji nego u Estoniji. Zajmović dao gol, ali nedorečen u ovoj tekmi. Blagi i Šaban ispod svog prosjeka. Veca bolji nego u Estoniji.

Teško je još definisati igru i igrače u ovakvoj igri. Rezultatom prezadovoljan. Umalo da zaboravim i malog Dacića, kome su poništili čist gol.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
Avatar
Okolele
Postovi: 5946
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:28 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:29 pm

I mislim da je onaj razglas na Jugu totalno bezpotreban,ona dreka momka sa šipke mi je glavu probila i općenito loše djeluje kad si na stadionu jer se više on čuje nego navijači..Ubuduće se treba okrenuti dobrom starom megafonu ili eventualno smanjti zvučnike..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
 
Avatar
Armin1509
Postovi: 16
Pridružen/a: uto jul 10, 2018 6:16 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 18, 2018 9:29 pm

Plava Porodica je napisao/la:
sri jul 18, 2018 9:11 pm
ja izgleda pratim drugi sport.
ovo što je danas Arežina radio je da ga istog momenta nabijemo nazad u MDK.
Koja nonšalantnost, bezvolja, slaba trka, ovo je dno dna. imam i ja odličan pas ali čemu? fuj, od danas si mi postao najmrži igrač, i to si uspio za dvije utakmice. kapa dole, i to treba znati.
dok sa druge strane vidiš krpića, vidiš veselinovića koliko im je stalo da pokažu koliko vrijede.
Mogu li samo da te pitam sta je problem sa tobom prijatelju? Ne znam cemu uvijek negativnost sa tvoje strane i ovolika kolicina mrznje prema svemu sto se radi u klubu? Ti kao da si juce dosao iz Engleske i svaki vikend gledao uzivo trku i lijep otocki fudbal... Meni licno Arezina danas medju 3 najbolja igraca a prednost dajem Krpicu zbog pretrcanih kilometara (majstorije kod drugog gola) i Ivanu zbog ozbiljnosti a sto se tice Arezine budimo realni od Zebe nismo imali igraca koji posalje igraca u aut a on nastavi sa loptom, igraca koji salje lijepe dubinske lopte i igraca koji je trcao sasvim dovoljno koliko je trebao! Volio bi da mi das primjer ko to po tebi je igrac iz ove lige a da tebi i tvom nacinu igre u glavi prija :)
Zadnja izmjena: Armin1509, dana/u sri jul 18, 2018 9:33 pm, ukupno mijenjano 1 put.
BELIEVE !!!

Online

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Ujko i 170 gostiju.
 

 

Prijava  •  Registracija