Moderator/ica: storm_raider

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.
 
Ukupno glasova: 15
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 19810
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 2:21 pm

Sacekajmo sutra. Ali nije ni jedan zlatni sponzor bio na prvoj strani karte, a Zirat jest. Mora da ce bit najjaci sponzor :D
 
Avatar
Omar500
Moderator
Postovi: 6615
Pridružen/a: čet maj 12, 2016 6:39 pm
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 2:26 pm

Odlicna vijest. Sponzori imaju povjerenja i itekako se prepozna posten rad.

Adzem je na slatkim mukama, ja stvarno nisam pametan oko toga koga izvesti protiv Krupe, samo znam da se ne smijemo zezati i opustati. Opet cu reci, ova Krupa bi nam u onih zadnjih par minuta uvalila dva gola, sto Celik nije uspio zbog manjka kvaliteta. Oprezno i borbeno svaku minutu utakmice.
Mislim da bi bilo dobro da Ramovic igra, a sad koga poslati na klupu, tu nisam pametan. Momak je svjez i sigurno zeljan dokazivanja, ali u veznom redu su svi odlicno odigrali, ne zna se ko je bolji bio.
Zbog visokih igraca u Krupi, od prve minute u stoperskom paru bi mi igrali Graovac i Kemo. Mada, istina jeste da je Bogicevic iskusniji u duelima, ali Kemo je zasluzio prilku. Desno ce taman startati Hadzic i ova suspenzija Stevanovica mu je dobro dosla da uveze dvije utakmice, sto je za njega i njegovo prilagodjavanje na ekipu i ligu super.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?
 
alombardo
Postovi: 992
Pridružen/a: pet sep 02, 2016 9:16 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 2:35 pm

Krupa sjajna ekipa, trebala dobiti širokog dole nisu imali sreće.
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 19810
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 2:36 pm

Prosle godine protiv Radnika u kupu je bilo duplo vise ljudi nego jucer, a isti termini kako se sjecam.
Ove sezone smo i bolji na tabeli i bolji u kupu, imamo sve ono sto se kao "zamjeralo". Igraju djeca, nije ziheraski :D

Ali znamo da ce razloga uvjek biti i da to ustvari i nisu pravi razlozi.
Ako je prosle godine moglo biti duplo vise nego jucer onda ne znam sta ljudima stvarno teba vise, al hajd opet ce u nedjelju bit 3-4 hiljada.
 
ChWilla
Postovi: 14191
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 8:27 am
Lokacija: Jug D
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 2:46 pm

mi volimo čuda i obećanje čuda.

postepeno, pametno, razumno, stabilno nas ne loži, ne aktivira nam centre zadovoljstva u mozgu... :D
gradi željo boli te *****
 
Mikula Mali
Postovi: 20
Pridružen/a: pon jan 22, 2018 11:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 2:51 pm

ChWilla je napisao/la:
čet mar 08, 2018 2:46 pm
mi volimo čuda i obećanje čuda.

postepeno, pametno, razumno, stabilno nas ne loži, ne aktivira nam centre zadovoljstva u mozgu... :D
https://youtu.be/5ipdIHdVusA
 
kontranogama
Postovi: 1000
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:56 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 3:11 pm

Sta ces kad je takva drzava i zivot, sve sporo i bez nade, pa nam trebaju naki shokovi da nas trznu. Ja kad pricam sa dijasporom kazem da je Zeljo jedini svjetli primjer u cijeloj drzavi da se moze i posteno nesto napraviti.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...
 
Avatar
Okolele
Postovi: 5947
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:28 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 3:16 pm

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
 
Avatar
Plava Porodica
Postovi: 14819
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 4:46 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 3:22 pm

Da li će sutra biti @elegant day :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
 
Avatar
SWRA_1921
Postovi: 1595
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 8:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 3:28 pm

Ako ovaj daje vise od ostalih zlatnih, onda treba da bude smaragdni, ili dijamantni
 
Avatar
godrina
Postovi: 1421
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 11:42 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 3:36 pm

sretno Mujaga
TZB je li ovo postaje generalni ili odlican zlatni sponzor :D
sutra cemo jelda znat sve oko toga ??
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost
 
boccaccio
Postovi: 1262
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 8:24 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 3:47 pm

Ne bih ja vise nesto dirao ovaj vezni red. Meni je ovo tip top. Zastupljeni su i mladost i iskustvo i u dobrom omjeru,prava ravnoteza znanja i trke. Raduje sto alternative za ovaj trojac itekako postoje i sto ne mozemo reci da nam fali sirine u timu na najvaznijim pozicijama. A ne fali nam ni na jednoj poziciji.
Kad nemas standardnog stoperskog dvojca, onda se vidi da mozes racunati na jos dva igraca na toj poziciji, koji su bez obzira na kolicinu posla to rutinski dobro odigrali. Za Kemu se vec zna da je on taj treci, neko na koga moze struka komotno racunati u odredjenim utakmicama i on tako stice iskustvo i rutinu, koja je veoma vazna u postavljanju, skoku, duelu, predaji lopte i svemu sto jedan stoper ima kao zadatak. Dragocjena je svaka aktivna minuta koju Kemo dobije. Sa druge strane Hadzic se pokazao da moze odigrati tu poziciju ako zatreba, startan je, ne glumi znanje, odradi zadatak, ima nesto pouzdano u njemu kad ga gledam, bez sekiracije vidim da mogu da ga gledam i da znam odmah da ce dati sve od sebe gdje god ga "bacis" na terenu. To je nesto sto smo izgubili odlaskom Stanica, a moguce je da smo dobili u Hadzicu.

Vjerovatno najveca konstanta u cetiri odigrana kola jeste Sinisa Stevanovic, koji je uhvatio svoju pravu formu od pocetka ovog dijela prvenstva. Publika je to znala da prepozna i odmah je jasno da kada igrac da sve svoje mogucnosti na terenu da ce i biti nagradjen aplauzom. On je trenutno svijetli primjer borbenosti koja je krasila ekipu u zadnjim kolima pred pauzu. Zadrzao je taj tonus i posvecenost utakmici i sada ga to sve nagradjuje. Nadam se da ce nastaviti u tom ritmu, jer bekovska pozicija je prevashodno defanzivna pozicija u kojoj je defanziva bitniji dio te pozicije. On to radi jako dobro u ovom trenutku.
Tu fali defanzivnog Mehremica, ne izgleda mi da smo tu rijesili tu primarnu defanzivnu ulogu kod lijeve bocne strane. Ali ofanzivno Adi krene bez problema i svojom korpulentnoscu i laganim trkom moze cuda napraviti kad jos malo tereni budu bolji. Tu je ta neka ravnoteza izmedju nasih bekova. Jer inace po nekom pravilu u ekipama, uvijek imas razlicite bekove gdje je jedna strana ofanzivnija u odnosu prema drugoj,i gdje je ta druga strana defanzivno jaca u odnosu na prvu, zato ne mozemo ni da ocekujemo neke konstantne prodore desnog beka ,jer to fura po lijevoj strani, kad jedan bek izadje naprijed, onda se sve po pravilu pomjera u tu stranu, pa stoper zauzme to mjesto, a drugi bek u pomjeranju zauzme mjesto stopera. Pomjeraju se linije prema toj strani. Dakle Mehremic je taj koji je ofanzivniji bek, a Stevanovic je taj koji je stamen i borben u defanzivnom dijelu. Vrlo se to jasno sve razlikuje i bas tako nekako i godi ekipi kada se desava.

A vezni red je trebao neku transformaciju u ovom smislu. Imamo u prva tri kola par igraca koji nisu uhvatili svoju pravu formu. Prvenstveno Ramovic, Zakaric i Zec. Oni trenutno jos uvijek igraju ispod svog prosjeka. Vjerujem da ce to nadoci kako se bude podizala forma ekipa, a za ocekivati je da se to desi ,jer mi se sve cini da je mnogo toga u nasoj ekipi tempirano za ovu ligu koja dolazi, Za nadati se da je tako.
Pomjeranje Vranjesa na poziciju ispred dvojice centralnih se cini kao pravi pogodak, pravi potez. On je i u prethodnim utakmicama dosta istrcao, samo sto je to trcanje pogodnije za poziciju gdje te stite dva prava trkaca iza njega. Bas sam po povratku sa utakmice cekao snimak i posebno opet tu obratio paznju na njega i obradovan sam cinjenicom da mi se na snimku potvrdilo koliko zapravo Vranjes puno trci. A onda napravi poteze koji se na toj poziciji ocekuju. Zadnji pas izvrstan, pretvori drugog igraca u krajnju sansu za poentiranje svojim loptama, a to je umijece koje dugo nismo gledali, mozda od onog mladjeg Zebe nekada, kada je imao vece ambicije. Ne treba zaboraviti da ce Vranjes svakako kad dobije pogodnu sansu iskoristiti i fenomenalan sut koji ima. Po meni kapitalac i u pravom smislu te rijeci pojacanje u ovoj ekipi, s tim da tek trebamo da ocekujemo bolje terene i bolju uigranost njega sa ostalim igracima. Ne bi ga ja dirao vise sa ove pozicije ,a gdje smo dobili centralno i Hajdara koji se dobro razumije sa Jovanom i gdje obojica centralno daju dosta trke i dosta dobre igre. Prava kombinacija, bar tako jeste djelovalo protiv ,istina, loseg Celika.
Ramovica, Zeca i Zakarica jos cekamo da proigraju i polako ,mislim da ce oni to da urade ubrzo.
Dobra partija Zajmovica, raduje reakcija kod prvog gola i ono eksplozivno presjecanje lopte,kada je sprintom i dugim korakom presjekao i uzeo loptu,a onda je u kombinaciji sa Vojom postigao taj gol. Svidio mi se taj njegov potencijal da moze tako da iznenadi,a zaista ima prostora za napredak u njegovoj igri i takvi igraci, visoki a da znaju iskoristiti dugi korak, pa i tehnicki da su solidni, su bas nezgodni ,bilo bi dobro da se uspije napraviti od njega ono sto bi mozda njegov potencijal i mogao. Dobili bi zaista dobrog igraca kroz jos neka usmjerenja koja treba da prihvati od struke i da ih primijeni.

Sve je ovo uvod u pravu varijantu koja slijedi i sada cemo da vidimo od cega smo napravljeni. Nadam se da ce u narednim utakmicama podrska nasem klubu biti mnogo veca, jer ulazimo u zavrsnicu necega sto je klubu,igracima ,navijacima jako bitno, i onda je jos bitnije uci u sve to zajedno i podrzati jedni druge u kolima koja slijede.
 
Avatar
ISB87
Postovi: 1983
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 11:34 am
Lokacija: Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 3:48 pm

ajmo generalniiiii


veca
hadzic graovac kemo mehremic
blagojevic hajdarevic
zakaric ramovic zec
vojo

ako budemo do poluvremena imali 2 ili vise golova prednosti onda bih odmorio zaku, hajdara i voju.
MIRZA RASCIC
 
jovanmaksimovic
Moderator
Postovi: 5108
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:56 am
Lokacija: tamo gdje niko ne zeli da bude
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 4:07 pm

mroamse paziti zutih... zakara zec, mehremic i ubi su pred suspenzijom!
100/94/37/34 - i to je to!
 
kontranogama
Postovi: 1000
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:56 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 4:16 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
čet mar 08, 2018 4:07 pm
mroamse paziti zutih... zakara zec, mehremic i ubi su pred suspenzijom!
Ne vidim to kao veliki problem, zakara i nek ohladi ili dolijeci tu povredu, zec vidili smo juce ima zamjenu, lijevi bek vec smo navikli da ga imamo i nemamo, a napadac... ako Vranjes bude i dalje gadjao kao i juce mogu i ja.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...
 
Avatar
Okolele
Postovi: 5947
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:28 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 4:41 pm

Jbg trebao je i Zakarić rijesiti ove kartone pred Krupu kako bi bio siguran za Zrinjski a i godilo bi mu da odmori jednu utakmicu jer je bio poprilicno tanak ove cetri utakmice u nastavku....Ovako mora biti poprilično oprezan..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
 
Avatar
igla
Postovi: 3634
Pridružen/a: pon okt 17, 2016 2:41 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 5:13 pm

Vranješov pas je mekan ko nanina sisa.
 
Brkoo
Postovi: 4515
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:02 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 5:20 pm

Leon_Professional je napisao/la:
čet mar 08, 2018 1:49 pm
Vranjesov centarsut meksi od plazme keksa u mlijeku.
:placeodsmijeha:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:
 
Avatar
gavran
Postovi: 7547
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 10:37 pm
Lokacija: Nebo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 5:20 pm

ISB87 je napisao/la:
čet mar 08, 2018 3:48 pm
ajmo generalniiiii


veca
hadzic graovac kemo mehremic
blagojevic hajdarevic
zakaric ramovic zec
vojo

ako budemo do poluvremena imali 2 ili vise golova prednosti onda bih odmorio zaku, hajdara i voju.
a Vranjes
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69
 
Avatar
gavran
Postovi: 7547
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 10:37 pm
Lokacija: Nebo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 08, 2018 5:21 pm

gavran je napisao/la:
čet mar 08, 2018 5:20 pm
ISB87 je napisao/la:
čet mar 08, 2018 3:48 pm
ajmo generalniiiii


veca
hadzic graovac kemo mehremic
blagojevic hajdarevic
zakaric ramovic zec
vojo

ako budemo do poluvremena imali 2 ili vise golova prednosti onda bih odmorio zaku, hajdara i voju.
a Vranjes
a Kajkut
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Online

Trenutno korisnika/ca: billybih, Bing [Bot], Miso Ensar i 48 gostiju.
 

 

Prijava  •  Registracija