Moderator/ica: storm_raider

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.
 
Ukupno glasova: 15
 
Avatar
Plava Porodica
Postovi: 14819
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 4:46 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 6:49 am

Omladina..
Dva momka su sigurno već sada za prvi tim i povremene minutaže. To su Dacić i E.Šehić. Vjerujem da slično razmišljaju mnogi,pa tako i struka. Ako ne bude prilike sada za njih, oni su vjerovatno prvi koji će se na ljeto priključiti seniorskom uzrastu. Iako, kažem ništa ne bi imao protiv i ako bi sada bili priključeni. Prvi razlog je što nemamo u ekipi drugog desnog krila sem Zakarića. Imamo Zeca, ali jako teško da bi on mogao raditi posao koji je radio Miroslav, i puno je konkretniji na suprotnoj strani gdje je i prvi izbor. Tu bi u slučaju kartona, povreda, nezalaganja ili loše forme Zakarića moglo postepeno uvoditi Šehića. A da opet po stoti put ne spominjem da u njemu vidim WC lijevog ofanzivnog beka/krilo.. Alex Sandro.
Na polušpicu imamo Ramovića, koji je sklon sitnim povredama te ponekad i kojem kartonu. Zamjena mu je Zeba, te Kajkut koji se tu često koristi. Žerić je već sada više krilni igrač sa klupe nego ofanzivni vezista. Ja se ne slažem sa mišljenjem mnogih da Zeba i dalje može zadnjih 15.minuta promjeniti tok utakmice, jer jedini kvalitet sad su mu poneki prekid, ubačaj ili šut ako se nađe u poziciji. Pogotovo ako uzmemo u obzir da bi u takvim situacijama i Kajkut ušao igru, a njih dvojica apsolutno nikad zajedno na terenu ne mogu biti, jer ćemo izgubiti i ono malo ofanzivnosti. Dacić neka čeka svoju šansu umjesto Ramovića, a Zebu u stručni štab jer sigurno tu može puno više koristiti.
Sad dolazimo do preostala četiri igrača koji su se najviše isticali u ovoj juniorskoj LP.
A.Šehić, Zilić, Velić, te Osmanović.
Njih četvoricu smatram kao kvalitetne potencijale za prvi tim, ali ne sad, ne na ljeto, nego tek možda sljedeće zime. Prije svega radi dobrog materijala za rad, a ko će ih bolje pripremiti za seniorski fudbal od Ode. Oni su od ljeta u njegovim rukama.
Aldin Šehić.. Kad bih ga poredio, meni predstavlja kvalitetnijeg Sinišu Stevanovića ali u juniorskim okvirima. Defanzivno besprijekoran, ofanzivno mnogo korisniji od Siniše, jak, siguran u sebe. Možda nikad neće biti kvaliteta početnog Memije, ali može biti jedan od najboljih bekova lige u to sam siguran. Ko zna, možda i dugoročno rješenje.
Enio Zilić.. Najbolji štoper iz ovih utakmica juniorske LP. Reklo bi se gotovo bez greške, skoro pa savršeno. Mase mu ne fali, ima je i viška :D Ali fali mu još koji centimentar za neki osnov štoperske pozicije.. Bar preko 185 cm. Čini mi se da sam negdje pročitao da je 180 cm visok. To opet predstavlja značajnu razliku u skok igri, pogotovo kod nas u jablan ligi, gdje su većinom napadači poput Ahmetovića koji su preko 190 cm.. A to je opet znatna razlika za skok igru. Ali, eto neka bude naš Maskerano.
Velić.. Ima građu, pa i inteligenciju, neke nedostatke, prvenstveno možda psiha. To ga je i pojelo u ovoj zadnjoj utakmici. Ništa strašno što rutinom igranja i vremenom neće nadoći onako kako treba. Pa bar je pokazao protiv Radnika da kao peta opcija iskoči odnekud i odigra sa jednom greškom cijelih 90.minuta.
Osmanović. Kao treća/četvrta opcija veznjaka, posebnog tipa, kojeg svaka ekipa mora imati je i više nego idealan. I to možda sad. Visok, jak, svjestan svojih kvaliteta i mana, nije na Vi sa loptom kao što je bio Elsner ili Hasanović.. Ništa pretjerano, ali kvalitet sigurno za 18.igrača seniorskog tima.
Eh sad tu kao i peti igrač može biti Džindo. K'o ga je gledao kaže da je bolji i od Keme i od Velića i od Zilića. Ja nisam. Građen je fenomenalno za tu poziciju. A šta će sada sa njim biti poslije tih operacija vidjet ćemo. Nadajmo se svi najboljem.
I za kraj bih dodao da se i dan danas vaga oko Adžema dosta stvari. Igra prije, pa igra zadnjih kola, pa neka sreća,pa se tako poklopilo, pa izjave.. Mnogo nepovjerenja i dan danas. I tu bi se moglo diskutovati i sa jedne i sa druge strane. I dalje fb stručnjaci čekaju prvi kiks da opletu, jer sada ne mogu. Tako će i biti uvjeren sam.
Ali ono što mu niko, ali niko, ne može osporiti da mu je znanje, procjena, vrijeme kada ubaciti kojeg mladog igrača, te njegov kvalitet i spremnost uvesti ga u prvi tim, do sada najbolje od svih trenera. I zato ako ko zna kada će ovi igrači akoBogda biti nosioci naše igre, on to zna i zato se nimalo ne brinem šta će biti sa ovom vanserijskom generacijom.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
 
djoxxx1921
Postovi: 1295
Pridružen/a: ned apr 16, 2017 9:20 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 8:22 am

Od mene Dini Konakovicu glas ide. Obecao, ispunio. Odmah! Jest da su to pare svih nas, ali do sad se niko nije udostojio da ih ulozi u nesto ovakvo.
 
Avatar
cipiripi
Prijatelj foruma
Postovi: 2992
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 8:32 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 8:28 am

Samo nek on prebaci novac koji je obecao, a poslije neka odstupi sa funkcije. Ionako je svejedno ko ce biti mandatar Vlade Kantona, kada svako gleda samo svoj interes, pa tako i mi navijaci gledamo na taj novac koji nam je obecao.
Alea iacta est!
 
Avatar
Kospicar
Postovi: 1945
Pridružen/a: sub jun 11, 2016 10:18 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 8:36 am

Znaci Karavdic, B. Sehic, Kurtovic i Subo su na posudbi u Iskri
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim
 
Avatar
Kospicar
Postovi: 1945
Pridružen/a: sub jun 11, 2016 10:18 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 8:50 am

Ima li gdje snimak meca juniora protiv Atletica
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim
 
Avatar
Dzezvar
Postovi: 5953
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 7:01 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 9:01 am

cipiripi je napisao/la:
uto feb 13, 2018 8:28 am
Samo nek on prebaci novac koji je obecao, a poslije neka odstupi sa funkcije. Ionako je svejedno ko ce biti mandatar Vlade Kantona, kada svako gleda samo svoj interes, pa tako i mi navijaci gledamo na taj novac koji nam je obecao.
Uvrsteno u budzet.
Nema sta on prebacivati.Dali su i vise nego sto su obecali
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....


Ex : Faca sa ulica
 
Avatar
azbaha
Postovi: 1730
Pridružen/a: sri avg 10, 2016 3:27 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 9:04 am

IvanOsim je napisao/la:
pon feb 12, 2018 11:40 pm
---------------------------Kjosevski----------------------

A.Sehic--Graovac--Osmankovic--Mehremic

----------Hajdarevic-----Sabanadzovic---------

Zakaric--------------Ramovic-----------------Zec

--------------------------Ubipitar------------------------

Klupa: Ceman, Bogicevic, Sinisa, Vranjes, Zeric, Zaimovic, Mujagic.

Nazalost, vec sad kad je doslo vrijeme pravljenja ekipe mozemo vidjeti koliko nam fali Srdjan Stanic. Univerzalac, koji je bio zlata vrijedan u igri, a na klupi jos vrijedniji (kad u ekipi imas boljeg, a ne na klupi zbog Sinise zvanog Nula) jer pokriva obje bekovske pozicije, pa ne moras imati dva beka na klupi i otvara se opcija veceg izbora na klupi.
Molit cemo Boga da nam to nece praviti veliki problem.

Sehica sam stavio na desnog beka jer ni Sinisa ni Kenan mi ne ulijevaju povjerenje, a mali bi nadosao i nakon par utakmica bi bio najbolji desni bek u ekipi. U ovom slucaju bi ekipa pomogla u izgradnji igraca. I to treba da bude nas projekat. Pogotovo sto pozicija desnog beka je trenutno najtrazenija u nasoj drzavi i repki, a mi samo trebamo biti pametni.
Malo previse *eres po Sinisi u zadnje vrijeme. Slazem se da je Aldin puno bolje rjesenje, ali Sinisa je dosta poradio na sebi u zadnje vrijeme i posluzit ce itekako dobro dok se Aldin ne izgradi u igraca, nemoj brate biti ogranicen sam znas zasto je zadrzan. Evo da ga nema imao bi Kenu koji jos uvijek ne moze meda i Aldina, koji jeste ekstra bek, ali ako se on povrijedi popusio si ga hladno
 
Avatar
azbaha
Postovi: 1730
Pridružen/a: sri avg 10, 2016 3:27 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 9:24 am

cikazubo je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:58 am
IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:44 am
cikazubo je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:33 am
Vala meni je Siniša po ovim izvjestajima i pregledanim utakmicama u pripremnom periodu jedini konstantno dobre partije pruzao, pored toga izgleda da mnogo vise ucestvuje u ofanzivi nego ranije, par lijepih poteza narocito protiv Etara, Dunjaske i Veleža, bezveze ga se uzima na zub sad kad je sasvim korektno radio, ima puno vise drugih kandidata za razapinjanje kad vec moramo nekog :D
Evo npr Kemal Osmankovic. Idealan za uzet na zub.
Kako nije bilo bezveze sto njega uzese na zub ni krivog ni duznog nista vise od recimo Graovca za poraz od Zorye. E to je fascinantno. Brane Sinisu svi. Kemu malo ko.
Ja sam pisao izmedjuostalog i za Graovca poslije Veleza ako aludiras konkretno na moje kritike.
Branio se Kemo ovdje, ja sam na strani kriticara bio u toj raspravi al nigdje veze da nije bilo kontraargumenata u korist Osmankovicu, forum i jeste za takvu raspravu, svi smo mi obicni navijaci i laici za fudbal i ovdje iznosimo svoja misljenja al bitno je da ne zaboravimo da smo fudbalski laici.
Sto se ove dvojice koje si pomenuo tice, meni je Sinisa dobar a Kemo nije niti mislim da ce biti za nas, ti mozda mislis skroz suprotno, super hajmo pisati o tome.
Al kod nas cim je veci dio forumasa na jednoj strani druga strana koja je u manjini odma pocinje s opstrukcijom rasprave u smislu oni imaju misljenje koje niko ne postuje, odma se postavljamo u poziciju uvrijedjenog i usamljenog mislioca koji se nasao na zubu "lobotomije" itd itd..
Evo ga, jebote kao da sam u nekom liberalistickom carstvu gdje su svi zasticeni, a ne na fudblaskom forumu
 
Ajzea
Postovi: 6497
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:11 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 9:30 am

cikazubo je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:58 am
Al kod nas cim je veci dio forumasa na jednoj strani druga strana koja je u manjini odma pocinje s opstrukcijom rasprave u smislu oni imaju misljenje koje niko ne postuje, odma se postavljamo u poziciju uvrijedjenog i usamljenog mislioca koji se nasao na zubu "lobotomije" itd itd..
:rofl: :rofl: :rofl:
 
Avatar
mirzza
Postovi: 1401
Pridružen/a: sri feb 17, 2016 12:37 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 9:42 am

Nisam fan SS, ali sa njim se produzio ugovor, dovela mu se konkurencija, i treba da posluzi dok ovaj mali Sehic ne stasa.
Nadam se da ce uci dobro u sezonu kao pred kraj jeseni kada je bio odlican u onome sto zna da radi.
Sretno Sinisi, nek nauci jos malo Sehica defanzivi a u ofanzivi mali moze nauciti njega.
 
exdomorocki
Postovi: 585
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:10 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 10:24 am

IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:23 am
storm_raider je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:16 am
IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:08 am


Ne moze, kako ce kad prvo nama nije dobar.
Ne moze Stana igrati u repki desnog beka kad nije od Sinise mogao ni u Zelji. Ajmo ga na lijevo staviti, moze on sve pokriti. I Memija zbog Sinise igrao i lijevog veznog i lijevog beka, sve da bi Sinisa, nas vrli stranac i pojacanje igrao nesmetano desnog beka.
Kako taj Sinisa ne nadje neki strani angazman kad je najbolji desni bek. Kako ga niko ne zove. Ne vide strucnjaci kakvu defanzivu ima.
Neko je pitao koji je argument: 17 utakmica od pocetka + 3 usao 0 golova 0 asistencija. To je citavih 20 argumenata. + broj zutih kartona. Skoro 30 argumenata. Treba li jos argumenata.
Sinisa je kod 4-5 trenera igrao desnog beka i bio siguran. Valjda ti svi treneri znaju o fudbalu bolje i od tebe i od nas na forumu. Ili ni Adzem ne valja?
Treba li jos argumenata?
Stucnjaci? Kostic? Petrovic? Pa gdje su bili kod tih strucnjaka Anel i Hajdar nasi najvredniji igraci? Sta je igrao nas najbolji igrac Ramovic kod strucnjaka Petrovica, pogresnu poziciju ?Mislim da sam ponudio vise argumenata, al opet vrijeme ce pokazati.
Daj Boze da bude najbolji desni bek Sinisa i Bogicevic najbolji stoper. Daj Boze.
Hajdarević dosao iz N.Grada a Šaban grijao klupu federalni juniora.
Ramović je zaigrao tek protiv AiK-a,i da taj Memija je i kod Edisa ispao iz kombinacija jer se zajebavao,i da Sinisa izbaci i Memiju i Stanu,i da Kemo je losiji od Čubare,doduse bio je jucer dobar,.
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <
 
boju dao si nebu...
Postovi: 927
Pridružen/a: ned mar 27, 2016 3:23 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 11:22 am

Krupa je nezgodan protivnik definitivno. U prvenstvu nakon 18 kola imaju 8 pobjeda i samo tri poraza. Jedini poraz na domacem terenu je protiv SB, a dva poraza na strani su protiv nas i Zrinjskog. Krupa i Mladost DK imaju po 7 nerijesenih susreta, cak 3 vise od Slobode i Viteza. Ukupna gol razlika Krupe je 24:16, a na domacem terenu u 9 utakmica imaju gol razliku 13:5. Protiv SB su primili dva gola u porazu 1:2, a po jedan gol su primili od Goska (1:1), Radnika (1:1) i Mladosti DK (3:1).
Najveca pobjeda na domacem terenu bila je protiv Viteza (3:0), a najveci poraz su imali upravo protiv nas na Grbavici (1:4).
Ove sezone skinuli su skalp tepsijama u gostima (2:3) i Zrinjskom u Krupi na Vrbasu (1:0).


Definitivno nezgodan protivnik koji ce uci u utakmicu maksimalno motivisan. Sve je do nasih igraca i strucnog staba koji MORAJU imati ako ne veci, onda bar isti nivo motivacije kao protivnik.
Sa tri boda bi imali jednu brigu manje na putu ka tituli, dok bi bod ili ndb poraz bili korak nazad u odnosu na furioznu zavrsnicu prvog dijela prvenstva.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
 
Mikula Mali
Postovi: 20
Pridružen/a: pon jan 22, 2018 11:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 11:24 am

Kada čitam šta ljudi pišu za Stanića zapitam se da li bi i Hasan imao mjesta pokraj njega!?
Lažni univertalac koji nigdje nije bio dobar, nije ni katastrofa uglavnom da se ne lažemo, koji je često bio loš primjer ostalim. Svojim ponašanjem naravno.
Ništa izgubili nismo njegovim odlaskom.
 
sastrane
Postovi: 824
Pridružen/a: sri jun 28, 2017 7:46 pm
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 11:32 am

Ma Stana je planski otjeran. Ne moze me niko ubjediti u suprotno, naravno ovaj potez podrzavam. Pravilo se mjesto za Adija..
 
Avatar
ISB87
Postovi: 1979
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 11:34 am
Lokacija: Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 11:40 am

kako napreduju papiri oko istoka? da li ima sanse da se to rijesi do kraja sezone, i da napokon imamo prostore i plato?
MIRZA RASCIC
 
alombardo
Postovi: 985
Pridružen/a: pet sep 02, 2016 9:16 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 11:43 am

ISB87 je napisao/la:
uto feb 13, 2018 11:40 am
kako napreduju papiri oko istoka? da li ima sanse da se to rijesi do kraja sezone, i da napokon imamo prostore i plato?
Ovo je pravo važno, vidim da prilaz nedaju od glavne prema istoku
 
Elegant
Postovi: 7468
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 11:48 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 11:47 am

Davno su ti papiri predati sa nase strane, ali je problem u zna se kome, kao sto se zna zasto se oteze sa izdavanjem dozvola, imaju ti ljudi i svoju racunicu i planove sa određenim zemljistem - tanije dijelom parkinga iza istoka.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 19810
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 11:53 am

Ma stvar je u tome sto se ide tom logikom, da bi svog miljenika digao i pohvalio ( realno, svi imamo drage i manje drage igrace ) onda se mora drugi igrac ponizit i oblatiti. I to se ide toliko u krajnost da je za nepovjerovat.
A izrazenije je kod onih koji nekad i kafu popiju sa nekim igracem ili ga licno znaju.
 
ChWilla
Postovi: 14191
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 8:27 am
Lokacija: Jug D
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 12:34 pm

eto tebi je ramović najdraži igrač trenutno. i sad kreneš okolo okole kako dacić nema neku motoriku, slabo se vraća nazad, volio bih da budem u krivu (neizostavno) ali mislim da će on završiti kao dženis beganović... :D e tome mi prisustvujemo...
gradi željo boli te *****
 
Avatar
Omar500
Moderator
Postovi: 6615
Pridružen/a: čet maj 12, 2016 6:39 pm
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 12:41 pm

Umjesto da budemo sretni sto cemo za 18 zahtjevnih utakmica imati po dva dobra igraca na svakoj poziciji :D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Online

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 53 gosta.
 

 

Prijava  •  Registracija