Nabrojao si sve stvari koje se sticu iskustvo kao mane golmana koji ima tek 18 godina.Brkoo je napisao/la: ↑ned jan 14, 2018 12:49 amRaspon ruku, visina, odraz itd su sve stvari koje su vazne za jednog golmana. Fudbal toliko napreduje da se danas od golmana trazi i da ucestvuje u igri. Pogledaj kako Poljak na golu Juventusa, kad je pod pritiskom, hladnokrvno nogom poput Pjanica dijeli lopte svojim saigracima..
Da se vratim na Dujmovica. On jeste odbranio penal u Zagrebu, jako vazan penal, u jako vaznom trenutku ali treba pogledati na miru i tekme protiv Bugara gdje je krivac za oba gola, kod prvog lose postavio zivi zid i jedan mlak sut je zavrsio u nasoj mrezi. Drugi gol Bugara centarsut na 5 metara on stoji na liniji i primamo gol. Skoro svaki centarsut protivnika u tekmama sa Bugarima i Lokomotivom je bila neka opasnost za nas, hladne glave pregledaj ove tekme pa ces da vidis da sam u pravu za sve sto sam napisao.
Ja bih svim srcem volio da Filip Dujmovic napravi uspjeh u fudbalu, da i Zeljo ima korist od toga ali je on trenutno strasno limitiran golman, to je cinjenica..
Za njegovu fiziku postoji nesto sto se zove trening i teretana. Gdje ljudi pomoci nekakvih zeljeznih ploca ojacavaju tijelo, rade na odraz, na refleks, brzinu...